Streptokokker hos gravid mor – eksem i baby.
Er der en sammenhæng??
Når man har set den samme historie tilpas mange gange i klinikken, begynder man at se sammenhænge. Det er i hvert fald sket for mig.
Jeg havde en gruppe af børn med eksem som – for at være helt ærligt – var mega svære at behandle på. Jeg satte mig for at finde ud af hvad de havde tilfælles, så jeg kunne få løst gåden, og få succes med behandlingen.
Det viste sig, at de havde det tilfælles, at mødrene alle havde haft streptokok infektion under graviditeten, og modtaget antibiotika under graviditeten. Hvis der er overvækst af streptokokker, når fødslen skal til at gå i gang, så får moderen store doser antibiotika i drop under fødslen for at prøve at undgå, at bakterien bliver overført til barnet. Desværre har jeg set flere gange, at det lille barn har fået bakterien overført alligevel.
Fra få dage efter fødslen, til to måneder efter fødslen, begyndte disse børn at udvikle udslæt – diagnostiseret som eksem. Ind i mellem blusser udslættet op med bakteriel infektion. Når børnene når alderen hvor de går fra modermælk til fast føde, udvikler de alle fødevareallergier og andre allergier. Ydermere så har disse børn ofte candida oven i, da det trives rigtigt godt sammen med streptokokker i en tarm der er ude af balance.
Hvorfor er det, at det sker?
Jo, det gør det, fordi at antibiotika påvirker tarmfloraen, så den kommer i ubalance.
Både moderens tarmflora og fosteret bliver påvirket af antibiotikaen. Så det vil sige, at selv om fødslen var vaginal, så har barnet ikke automatisk fået den gode bakterieflora med i fødselsgave – for den var jo allerede i ubalance i moderen.
Og når tarmen ikke fungerer ordenligt, så begynder man at udvise tegn i huden. Der kommer udslæt og kløe, og ind i mellem blusser det op med baterier, så som stafylokokker eller streptokokker. Barnet får antibiotika – som kan ”slå bakterierne ned”.
Kan du se det? Det er allerede nu en ond cirkel, hvor antibiotika er den vedligeholdende faktor for den dårlige tarmflora.
Tarmen er nu kommet i endnu mere ubalance, og så snart at kroppen har energi til det, vil den begynde at producere nye og flere symptomer – som igen skal ”slås ned” med antibiotika, antihistamin, binyrebarkhormoncremer m.m.
Det her med at ”slå noget ned” - det løser i virkeligheden ikke problemet. I livsfarlige situationer skal vi selvfølgelig bruge antibiotika, men i stadierne inden, så er der bestemt andre muligheder, som arbejder på at løse ubalancerne og arbejde med årsagen, i stedet for at gå i kamp med det og ”slå det ned” uden at have øje for selve problemet, og hvordan det er opstået.
Hvad er det at antibiotika gør?
For det første så er den jo virkelig god til at bekæmpe infektion ved at slå bakterier ihjel. Men desværre kan den ikke skelne mellem de gode og de mindre gode, og derfor slår den dem alle ihjel. Dvs. at antibiotikaen nu har ændret tarmfloraen - og når den ændrer sig, så kan man få problemer med at fordøje maden, da de gode tarmbakterier også er blevet slået ihjel af antibiotikaen. Man kan i starten opleve at få diarré. Men på sigt kan man også få forstoppelse. Ydermere så bliver leveren påvirket af medicinen, da det er organet, som udskiller affaldsstoffer fra kroppen. Er leveren træg, så vil det give sig udslag i at man ikke kommer af med det man skal i rette tid. Det vil sige, at man kan få forstoppelse. Forstoppelse er endnu en medvirkende faktor til eksem.
Kroppen har flere udskillelses organer – hvor tarmsystemet og urinvejene er det største, men huden er faktisk også et udskillelses organ, så når tarmen ikke virker optimalt, så vil kroppen prøve at komme af med sine affaldsstoffer via huden. Dette kan ses som eksem.
Når der er forstoppelse, så opstår der en form for forgiftningssituation i systemet, som kroppen og dermed huden laver en allergisk reaktion på. Kroppen begynder at danne histamin og det er en stor medvirkende faktor til at huden begynder at klø og eksemen forværres. Det er faktisk en form for allergisk reaktion, og netop derfor forsøger mange sig med antihistaminer for at lindre kløen. Men antihistaminerne er en symptombehandling, som ikke fjerner årsagen til kløen. Årsagen er en tarm i ubalance.
Traditionelle behandlingsmuligheder
Denne gruppe af børn, bliver smurt i binyrebarkhormoncremer fra de er spæde, og indtil de enten kommer i en anden form for behandling, eller aldrig stopper med cremen, eller går over på skrappere former for medicin for at ”slå det ned”. Jeg oplever børn, som har brugt binyrebarkhormoncremer i hele deres liv, og kun haft få måneder uden cremerne. For problemet løses ikke med cremerne. Cremen undertrykker kun midlertidigt symptomerne, og giver en midlertidig lindring, da det ikke behandler årsagen til kløen og eksemen. I yderste konsekvens påvirker binyrebarkhormonerne endda væksten.
Det er altså en kaskade af ting, som sker efter hinanden, og hvor ”slå det ned” danner grundlag for mere sygdom og påvirkning i mor og barn.
Nogle siger i forsvar ”jamen, mit barn er genetisk disponeret for eksem – det findes i generationer i vores familie”. Lad os få det på det rene. At være genetisk disponeret for eksem, er ikke det samme som at have eksem. Der skal noget til at udløse at generne begynder at udtrykke det, som de er genetisk disponeret for. Og udløseren kan være antibiotika.
Gå fra at bekæmpe til at balancere
Vi har altid streptokokker repræsenteret i tarmen, men det handler om at få antallet balanceret til normalt niveau. Det kan gøres uden at føre krig mod dem, hvor også de gode bakterier dør. Forskning har vist at bestemte probiotikastammer, er i stand til at reducere streptokokker.
Ved du at du eller dit barn har overvækst af streptokokker, vil jeg anbefale at du tager probiotika med stammerne Lactobacillus rhamnosus og Lactobacillus reuteri, som i forsøg har vist at kunne reducere strep-B. Dette er ikke altid nok, så tag fat i en homøoapt og få yderligere hjælp til at få balanceret streptokokkerne, så de ikke hele tiden kommer i udbrud. Vi har homøopatiske midler, som kan hjælpe med streptokokinfektioner og med at balancere tarmen efter antibiotika.
Genkender du denne historie i dit barn, så er der hjælp at hente i et homøopatisk behandlingsforløb. Men det er ikke et quickfix. Det er en proces hvor flere systemer i kroppen, skal have hjælp til at komme i balance igen. Her bekæmper vi ikke – vi balancerer de grundlæggende ubalancer, som er årsagen til at barnet har eksem, samt fjerner de vedligeholdende årsager til den onde cirkel.
Det er en proces hvor barnet får hjælp til at komme ud af binyrebarkhormoncremen, får hjælp til tarmfloraen, får hjælp til de underliggende ubalancer i bakterier og svampe, samt får hjælp til behandling af akutte udbrud af bakterier. Gåden kan løses og barnet kan komme ind på et nyt spor med sundhed, og undgå at se frem til endnu mere kronisk sygdom, som ellers ville være vejen.
Hvordan foregår et homøopatisk behandlingsforløb?
Behandlingen tager udgangspunkt i samtaler. I samtalen spørger jeg ind til graviditet, fødsel og første tid, da den tid kan indeholde vigtige og afgørende informationer, som er grundlaget for at barnet har fået eksem. Det er disse informationer jeg tilretter behandlingen efter. Jeg spørger også ind til barnets nuværende symptombillede, hvordan føles det?, hvad kan gøre det værre?, hvad kan gøre det bedre? samt barnets generelle helbred, humør, søvn, appetit m.m.
Efter hver samtale laver jeg en analyse af hvilke metode der skal anvendes i behandlingen, og hvilke midler barnet skal have. Derefter sender jeg de homøopatiske midler til familien, sammen med en beskrivelse af hvordan midlerne skal tages. Hver 6. uge holder vi en opfølgende samtale, hvorefter jeg sender homøopatiske midler igen.
Man vil løbende opleve at tilstanden forbedres, fordøjelsen vil blive bedre, kløe aftage og når de underliggende ubalancer er behandlet, så bliver huden igen fin og blød.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har lyst til at høre mere om behandlingsmulighederne for dit barn.
Er du gravid og har streptokokker?
Er du gravid og har streptokok infektion, så tag kontakt til en homøopat og få hjælp til infektionen og din tarmflora.
Men der er noget du kan begynde at gøre allerede nu, for at hjælpe med at balancere streptokokkere i tarmen. Probiotikastammerne Lactobacillus rhamnosus og Lactobacillus reuteri, har i forsøg har vist at kunne reducere strep-B i gravide. Så tag en tur i helsekosten og find en god probiotika med de nævnte stammer i.
I en homøopatisk konsultation vil du kunne få individuel tilpasset homøopatisk behandling for streptokokkerne, selv om du er gravid. Behandlingen er fuldstændigt naturlig og kemifri, og kan sikkert indtages mens man er gravid.
Book en gratis afklarende samtale og høre mere, hvis det har din interesse.
0 kommentarer
Skriv en kommentar
Log ind eller tilmeld dig som bruger for at skrive en kommentar